Hva er det som haster så jævlig at folk, les, bilførere, alltid må forbi.

Det skjer hver dag flere steder i Norge. Spesielt nå i mørketia. Du kjører med vaktsomme øyne langs begge veiskuldrene og ut i bekmørket på jakt etter noe som kan være et dyr av mer eller mindre ugrei størelse å få i grillen eller frontruta. Hastigheten er etter egen oppfatning, satt til et nivå hvor du har et ørlite håp, om å klare å oppdage de med mer eller mindre lange beina på full fart ut i veibanen. Det er da du ser lysene fra bilen bak som ser ut til å komme inn i gjennom bakvinduet, før den legger seg ut, rett før en liten bakke topp eller sving og farer forbi som om verken fartsgrenser, eller ville dyr noen gang var oppfunnet. Det kom ingen bil i mot, det dukket ikke opp noen gråbrune lange bein, og snart var den travle rundt neste sving og du fikk benyttet egne frontlys igjen. Men rundt neste sving, ja der står den travle, i en avkjøring til en sidevei eller butikk. Så mye hastet det. Han risikerte mye, men vant ingen ting.

Godt Nytt År.

En mektig figur i den norske fjellheimen.

AT DET GÅR AN!!??

Noe på hjertet?

Send forslag til tema eller innlegget ditt til : innlegg@trippelg.com

Endelig var det noen som ville satse på en Trippel G.

I tre måneder i år var jeg som sagt ufrivillig pensjonist på heltid. Det passet meg dårlig på flere områder. Men så dukket Rune Bartnes og Nero Security AS opp og ville satse på meg som sikkerhetskonsulen for VERISURE, som leverer det mest moderne og nyutviklede alarm og sikringssystemet mot brann og innbrudd i Norge. Hvis du hører på P4 så kan du ikke ha unngått å få med deg noen av radioreklame innslagene fra VERISURE.

 

Men det som overasker meg og som ergrer meg er den ignorante holdningen mange boligeiere har til brann og innbrudds risikoen. Det hender ikke meg. Spesielt sett i lys av all den aktivitet som utøves av de såkalt mobile vinningskriminelle som raser over grensen til Norge og forsyner seg frekt og uhemmet fra usikrede boliger og butikklokaler. Mye av dette kunne ha vært unngått hvis flere valgte å sikre boligen sin med alarm fra Verisure, med direkte overføring til alarmsentral og varslig omgående til rett nødetat.

 

Og når det gjelder brannfaren, " så har det ikke brent her enda, så det går nok bra fortsatt", og vi har jo hund. Hører jeg ofte både da det gjelder brann og innbrudd.

 

OK, så hunden har fått ansvaret med å både varsle brann, og slukke brann ?? Den trur jeg ikke mye på for å si det sånn.

 

At det går an!?

Hva med voksne og eldre arbeidstakere

Jeg ergrer meg over at jeg er ufrivillig pensjonist.

Det er ikke mye hjelp i at Erna sier i sin nyttårstale at vi voksne og eldre arbeidstakere skal jobbe lenger. Eller at Kristin Skogen Lund sier i sin års tale til nærgslivets ledere noe av det samme.

De er begge toppledere med stor makt, men det hjelper lite når mange av de som de er ledere for ikke gjør som de sier, men snarere tvert imot. De lager sine egne interne lover og regler og overser glatt Aml. 13.3, som tydelig sier at det ikke er lov å diskriminere arbeidstakere på grunn av alder.

Det er ganske innlysende at folk ikke alltid kan ha den samme jobben når de kommer opp i en viss alder. Da kan det være behov for å finne på noe annet. Men det blir jo ikke mulig hvis de ikke slipper til i nye oppgaver eller i oppgaver de har gjort tidligere i livet.

Så min oppfordring til Erna og Kristin er å ta tak i lederne i næringslivet og få   dem til å "gjøre som mora di sier", for å sitere Karius og Baktus.

Noe å tenke på?

For en stund siden hørte jeg noe som ergret meg. Det var en person som klaget over hundetiss i snøen?? Han ville ikke trå i det. Det er vel ingen som vil tvinge han til det heller. Gule kremmerhus i snøen er vel ikke noe å bære seg for. De er som regel i snøfonna i veg kanten og der må vi vel ikke gå?? Da vil jeg heller sette fokus på de hunde eierne som ikke plukker opp dritten etter den håpefulle. Og det hender ofte at dette ligger både i vegbanen og på fortau eller på gressplener. Det er no' dritt å få under sko og støvler. Det er noe å ergre seg over. Spesielt nå vinterstid, den håpefulle kan jo ha vært flink og lagt igjen "klædden" helt i vegkanten. Men så snør det litt, gitt. Og borte vart den. Men så kommer han alle klager på med traktor og frontskjær. Han drar med seg "klædden" og den blir liggende delvis under snø, midt i gangveien??? Og der sitter'n gitt, godt smørt inn i mønsteret på vinter støvlene. Den er ikke god den, eller ??